top of page
1-1.jpg

Голямата фабрика за думи

Аниес дьо Лестрад; Валерия Докампо

Добре дошли в Страната на голямата фабрика за думи, където хората почти не говорят!
В тази необикновена страна човек трябва да си купи думите и да ги глътне, за да може да ги произнесе. Малкият Филип мечтае да разкрие сърцето си пред красивата Бела. Но как да го направи? Това, което иска да ѝ каже, струва цяло състояние!

 

Преведена на над 30 езика, удостоена с няколко награди, с невероятните илюстрации на забележителната ВАЛЕРИЯ ДОКАМПО, тази многопластова книга – шедьовър ще достигне и до българските деца!

Авторката Аниес дьо Лестрад ни кани в една удивителна страна, в която, за да можем да произнасяме думите, трябва да ги купим. Така само най-заможните могат да си позволят да се изразяват свободно. Как едно дете може да разкрие чувствата си, без да разполага с това богатство..?

 

„Много красива приказка, която показва на децата, че думите, дори малко объркани, имат значение, че е важно да се изразяваме - особено когато сме тъжни или влюбени!

Това е богата и поетична картинна книга, която води до изобилие от размисли за езика; за думите, които не казваме, за тези, които казваме погрешно, и най-вече за действията ни, които говорят по-добре от 1000 казани думи.

Приятно откритие!“

- BABELIO

Автор: Аниес дьо Лестрад
Илюстратор: Валерия Докампо
Корица: Твърда
Брой страници: 40
Размери: 24 / 25см
Възрастова група: 5+
ISBN 978-619-90986-6-0

Разгледайте ревюта за „Голямата фабрика за думи“ от някои от водещите сайтове за детски книги:

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page